Προορισμοι


Λευκωσία

Κοσμοπολίτικη, λαμπερή και πολυσύχναστη, η πρωτεύουσα της Λευκωσίας αποτελείται μοναδικά από μια αρχαία, τειχισμένη πόλη και μια σύγχρονη, γρήγορη μητρόπολη που αποτελεί το επίκεντρο της επιχειρηματικής και εμπορικής δραστηριότητας του νησιού. Δεν υπάρχει τέλος στις επιλογές που παρέχει η Λευκωσία, συνδυάζοντας το μοντέρνο με το παραδοσιακό. Η λιανική της εμπειρία κυμαίνεται από τα κέντρα των πόλεων και τα εμπορικά κέντρα έως τις παραδοσιακές εμπορικές συνοικίες των δρόμων. Η αναψυχή και η νυχτερινή ζωή του είναι δημοφιλές και αποκλειστικό, με μοντέρνα μπαρ μέσα σε παλιά μέχρι ιστορικά πλούσια μνημεία. Ένας πλούτος από ενδιαφέροντες γκαλερί και μουσεία συνδυάζονται με διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Όλα μαζί μεταφέρονται ξανά στη μεσαιωνική εποχή και στην αρχαία πόλη που περιβάλλεται από βενετσιάνικα τείχη και προμαχώνες με σχήμα καρδιάς, όμως πολύ κοντά μπορείτε να βρεθείτε αναμφισβήτητα σε μια προοδευτική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Καθώς φεύγετε από την πόλη και εισέρχεστε στις αγροτικές περιοχές της περιοχής, ξεδιπλώνεται ένας διαφορετικός κόσμος, γαλήνια και γραφικά, που εκτείνεται σε εξοχικά και ορεινά χωριά και προσφέρει επιπλέον επιδιώξεις όπως πεζοπορία και ποδηλασία σε παραδοσιακό περιβάλλον. Μια πόλη πάντα εν κινήσει, τα πολλά στρώματα της Λευκωσίας τα διάφορα αξιοθέατα και τα χαρακτηριστικά καθιστούν την πρωτεύουσα του νησιού από κάθε άποψη.

Λεμεσός

Η Λεμεσός, μια αιώνια ιστορία, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο από τα πιο γνωστά αρχαία βασίλεια του νησιού, τον Αμαθούντα στα ανατολικά και του Κουρείου στα δυτικά. Η Λεμεσός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αστική περιοχή στην Κύπρο και ο πληθυσμός της είναι 235,000 κάτοικοι. Η Λεμεσός είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες σύγχρονες μητροπόλεις στην Ευρώπη. Η υποδομή της πόλης αναβαθμίζεται συνεχώς από όλες τις πλευρές. Με το πιο ξεχωριστό έργο αυτού του είδους να είναι η Μαρίνα Λεμεσού, μια αποκλειστική προκυμαία που συνδυάζει κομψές κατοικίες και μαρίνα πλήρους υπηρεσίας, τα δικά του καταστήματα και εστιατόρια. Επίσης, η ανανεωμένη ακτογραμμή καλύπτει τώρα απόσταση 15 χιλιομέτρων, με επένδυση από ξενοδοχεία, beach bars και καφετέριες. Τα τελευταία χρόνια η Λεμεσός έχει προχωρήσει ως ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της περιοχής της Μεσογείου και θεωρείται σήμερα ένα από τα σημαντικότερα κέντρα τουρισμού, του εμπορίου και των υπεράκτιων εταιρειών. Η πόλη είναι επίσης το επιχειρηματικό και οικονομικό κέντρο της Κύπρου, καθώς εκατοντάδες διεθνείς ναυτιλιακές και χρηματοοικονομικές εταιρείες έχουν την έδρα τους εδώ.

Λάρνακα

Η Κυπριακή πόλη είναι γνωστή για τη γεωγραφική της θέση, η οποία προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο για τις αμμώδεις παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά της και με τη σειρά της έχει διαδραματίσει έναν τεράστιο ρόλο στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Μακριά από τη φασαρία της πόλης, η Λάρνακα αποτελεί το ιδανικό μέρος για έναν χαλαρωτικό προορισμό διακοπών για να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Ο σχεδόν τέλειος καιρός είναι μια άλλη απόλαυση για τους επισκέπτες που θέλουν να εξερευνήσουν τα αξιοθέατα και να επισκεφθούν τα δημοφιλή μπαρ και εστιατόρια για να νιώσουν την τοπική ζωή και τον πολιτισμό. Το Διεθνές Αεροδρόμιο της πόλης βρίσκεται στην περιφέρεια της πόλης με εύκολη πρόσβαση από και προς το κέντρο της πόλης.

Πάφος

Η Πάφος συνδέεται από μια κυκλοφοριακή αρτηρία, η Κάτω Πάφος και το Κτίμα σχηματίζουν ένα αντίθετο σύνολο. Η Κάτω Πάφος είναι προσανατολισμένη προς τους τουρίστες, με τα μπαρ και τα καταστήματα με σουβενίρ να πλαισιώνουν την παραλιακή πλαγιά. Βυθιστείτε στους πίσω δρόμους για να ανακαλύψετε ιστορικά πετράδια, όπως μεσαιωνικά λουτρά και κατακόμβες και απλή. Όμως, το θέαμα είναι ένας από τους πλουσιότερους αρχαιολογικούς τόπους του Νότου, ο Αρχαιολογικός Χώρος της Πάφου, ένας λόγος που η πόλη απονεμήθηκε κοινή Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017. Η Πάφος περιτριγυρισμένη από στρέμματα ιστορίας και αγρών λουλουδιών, αισθάνεται έναν κόσμο μακριά από τα πολυσύχναστα θέρετρα αλλά δεν παύουν και αυτά να έχουν την δική τους χάρη.

Αγία Νάπα

Η Αγία Νάπα είχε μια μακρά αλλά μέχρι πρόσφατα αρκετά ήσυχη ιστορία. Στην πραγματικότητα πριν από το 1800 το μοναδικό κτήριο ήταν το βενετσιάνικο μοναστήρι που βρίσκεται ακόμα δίπλα στα μπαρ και τα κλαμπ της κεντρικής πλατείας. Από το 1800 έως το 1974 το μικρό χωριό φιλοξενεί λίγους ανθρώπους, κυρίως αλιείς και αγρότες. Μετά την τουρκική εισβολή του 1974 οι πρόσφυγες από την περιοχή της Αμμοχώστου αύξησαν τον πληθυσμό και άρχισαν να αναπτύσσουν την πόλη στο δημοφιλές τουριστικό κέντρο που είναι σήμερα. Μέσα στα μέσα της δεκαετίας του 1980 η Αγία Νάπα είχε κερδίσει το όνομα της ως hotspot για το νεότερο πλήθος με περισσότερα από 10 νυχτερινά κέντρα και πάνω από 50 μπαρ. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 η Αγία Νάπα εδραίωσε τη φήμη της με περισσότερα μπαρ και κλαμπ να ανοίγουν σε όλη την πόλη και να εξαπλώνονται γρήγορα από το κέντρο για αρκετά χιλιόμετρα δίπλα στις εκπληκτικές σαφείς παραλίες. Τα δυνατά χρόνια για την Αγία Νάπα ήταν το 2000-2001, όταν περισσότερα από 20 κέντρα νυχτερινής διασκέδασης βρέθηκαν μέσα σε ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Αγία Νάπα ανταγωνίστηκε την Ίμπιζα ως το πιο δημοφιλές θέρετρο clubbing στη Μεσόγειο. Σήμερα η Αγία Νάπα έχει μαλακώσει λίγο και ενώ εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής με τους λάτρεις της αστικής μουσικής, ειδικά κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου, προσφέρει τώρα κάτι για σχεδόν κάθε γούστο στη μουσική. Επιπλέον, για οικογένειες προσφέρονται πολλά μπαρ με ψυχαγωγία για παιδιά. Η Αγία Νάπα έχει διατηρήσει την αισθητική της στο χωριό και ενώ είναι γεμάτη χιλιάδες παραθεριστές το καλοκαίρι παραμένει ένα από τα ασφαλέστερα μέρη για διακοπές στη Μεσόγειο. Με πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, ιδιαίτερα ενάντια στους τουρίστες και τους πολύ φιλικούς ντόπιους, πολλοί επισκέπτες από όλο τον κόσμο ερωτεύτηκαν την Αγία Νάπα και επέστρεψαν χρόνο με το χρόνο.

Πρωταράς

Για ένα εύκολο διάλειμμα στην παραλία, ο αγαπημένος από την οικογένεια Πρωταράς κτυπά πολλά κουτιά. Το Fig Tree Bay είναι το κέντρο της όλης δράσης της παραλίας, αλλά ολόκληρο το μέτωπο της ακτής είναι όμορφα περιποιημένο, με έναν παραθαλάσσιο πεζόδρομο που περιστρέφεται μέχρι την ακτή, πέρα από τους χλοοτάπητες των ξενοδοχείων και τις χρυσές αμμουδιές, σε όλη τη διαδρομή προς την Περνέρα. Η πόλη εξυπηρετεί ανεπιφύλακτα το πλήθος τουριστών, επομένως είναι πιο πιθανό να βρείτε ολοήμερες πλήρεις αγγλικές γεύσεις σε μενού εδώ από τις κυπριακές γεύσεις και πολλά από τα μπαρ με τα faux-British ονόματα pub.